Welkom, bezoeker! [ Registreer | Inloggenrss  |  tw  |  tw  | 


Spelregels

Hoe werkt het?

Kittenbazaar is een site waar je zoveel gratis kitten- en kattenadvertenties kunt plaatsen en onderhouden als jij zelf wilt. Om te kunnen starten moet je jezelf eerst registeren. Je ontvangt dan per omgaande een email met je inloggegevens waarna je kunt inloggen op jouw account van Kittenbazaar en direct advertenties kunt plaatsen. Deze plaats je door op ‘Plaats een advertentie’ te klikken, vervolgens volg je de aanwijzigingen en selecteer je de door jou gewenste gegevens. Je kunt een advertentie plaatsen voor kittens, een verwacht nestje, een herplaats poes of kater en dekkaters, uiteraard kan dit per ras. Wil je nog beter opvallen met je advertentie dan is een Topper of Advertorial misschien iets voor jou. Verderop wordt dit uitgelegd en vind je de tarieventabel.

Rechts bovenin zie je ‘mijn dashboard’, als je hierop klikt krijg je een overzicht van al je advertenties die jij zelf kunt onderhouden. Per advertentie kun je zelf wijzigingen, aanpassingen of toevoegingen aanbrengen en bewaren. Daarnaast kun je ook foto’s aanpassen, een advertentie markeren als verkocht of een advertentie verwijderen.

De status van je advertentie vind je hier ook terug. Je kunt zien hoe lang je advertentie nog op de site blijft staan, hoe vaak een advertentie is bekeken, of en advertentie eventueel nog in afwachting is van een betaling waardoor deze nog niet zichtbaar is of je kunt hem zelfs tijdelijk op pauze zetten (pauzeknop bij advertentie). Hiermee bestaat de advertentie nog wel maar is niet meer zichtbaar voor de bezoekers van Kittenbazaar.com. Dit kun je bijvoorbeeld doen als iemand een optie heeft genomen maar de zaken nog niet afgehandeld zijn. Je kunt de advertentie daar opnieuw activeren door op de ‘playknop’ te klikken of misschien kun je de advertentie wel verwijderen om dat de zaak is afgehandeld.

Aan de rechterkant van je pagina zie je ‘Gebruikers opties’. Hier staat onder andere nogmaals ‘mijn dashboard’ maar hier kun je ook je profiel aanpassen. Verder staan er aan de rechterkant van je pagina je ‘Account informatie’ en je ‘Account statistieken’.

Informatie

Op kittenbazaar kun je, nadat je zichzelf hebt geregistreerd, gratis advertenties plaatsen voor kittens, verwachte nestjes, herplaatsers of dekkaters. Daarnaast kun je in de Categorie ‘Kattenbenodigdheden’ eventuele nieuwe of 2dehands kattenspullen aanbieden. Stichtingen, Verenigingen, Cattery’s en Dierenartsen kunnen zich in hun Categorie aanprijzen. We hebben wel een aantal regels.

Lees onderstaande informatie goed door, als je er niet uitkomt of je hebt nog vragen kun je een email sturen: info@kittenbazaar.com. Wij streven er naar om binnen 24 uur te antwoorden.

Voorwaarden:

 • Kittens tot 10 maanden vallen onder de categorie kittens, alles ouder dan 10 maanden onder herplaatser.
 • Alle dieren die aangeboden worden op Kittenbazaar behoren in het bezit te zijn van een stamboom (m.u.v. Europees Korthaar en slipnesten, hier gelden andere regels).
 • Als cattery dien je aangesloten te zijn bij een erkende ras- of kattenvereniging.
 • Als cattery dien je kittens te verzorgen volgens de regels van jouw ras- of kattenvereniging.
 • Advertenties waar ‘producten’ gratis worden aangeboden zullen direct worden verwijderd.
 • In de advertentie tekst zijn woorden in alleen hoofdletters, je telefoonnummer en je website niet toegestaan, deze laatste 2 staan al vermeld naast de advertentie.
 • Brits Korthaar gekruist met Scottish Fold, Scottish Straight, Highland Fold of Highland Straight vallen niet onder het ras Brits korthaar, maar onder Scottish Fold, Scottish Straight, Highland Fold of Highland Straight.

Slipnesten

Een ongeluk zit in een klein hoekje en wij gunnen ook deze kittens een warm plekje in een nieuw huisje. Er zijn wel enkele voorwaarden waar de ouders van de slipnesten aan moeten voldoen:

 • Minimaal één ouder dient in het bezit te zijn van een stamboom.
 • Beide ouders dienen recent getest te zijn op FIV en FeLV. Is de vader niet bekend, dan dient de moeder getest te zijn.
 • Kittens mogen vòòr de leeftijd van 12 weken niet verhuizen.
 • Kittens dienen volledig geënt en ontwormd te zijn voordat ze verhuizen.
 • Kittens dienen in het bezit te zijn van een Europees dierenpaspoort.
 • Fokker of cattery moet geregistreerd zijn bij erkende ras- of kattenvereniging.
 • Met deze kittens mag niet verder gefokt worden.

De Huiskat

Onder de huiskat verstaan we rasloze kittens. Mensen die liever geen raskitten willen maar wel een goed gesocialiseerd kitten willen aanschaffen, kunnen via deze weg bij het juiste adres komen. Daarom heeft Kittenbazaar besloten dat alleen verantwoorde Verenigingen en Stichtingen die zich aan onderstaande regels houden hiermee mogen adverteren. Particulieren die hun kittens hierin aanbieden zullen direct verwijderd worden. De Verenigingen en Stichtingen hebben zich wel te houden aan de volgende regels:

 • Bij de naam van de Cattery vul je de volledige naam van je Vereniging of Stichting in.
 • Wij controleren de gegevens die zijn ingevuld en behouden ons het recht de advertentie eventueel te verwijderen.
 • Kittens dienen volledig geënt en ontwormd te zijn voordat ze verhuizen.
 • Kittens dienen in het bezit te zijn van een Europees dierenpaspoort.
 • Kittens dienen een contract met castratieverplichting te krijgen.
 • Kittens mogen vòòr de leeftijd van 12 weken niet verhuizen. Wij begrijpen dat dit door en onder bepaalde omstandigheden niet altijd mogelijk is maar willen vragen om deze uitzonderingsgevallen vòòr het plaatsen van een advertentie met ons te overleggen. Niet overlegde advertenties zullen worden verwijderd.

Let op: Voor Verenigingen & Stichtingen is het aanbieden van deze kittens gratis en een goede manier om mensen kennis te laten maken met je Vereniging of Stichting. Daarnaast kun je met je Vereniging of Stichting gratis adverteren onder de Categorie Verenigingen & Stichtingen. Tevens bieden wij u de mogelijkheid om extra op te vallen door gebruik te maken van een Advertorial. De kosten daarvan kun je vinden bij Tarieven.

Topper Advertentie:

Het is mogelijk je advertentie bovenaan de Categorie te plaatsen, dit is de zogenoemde Topper advertentie. De advertentie wordt opvallender gemaakt door kleur, staat bovenaan in de Categorie en is sneller te vinden via onze zoekoptie. Tevens spelen wij je advertentie af in de diashow op onze homepage. Afhankelijk van het aantal gebruikers komt je advertentie regelmatig in beeld, dit geschiedt willekeurig. Om hiervan gebruik te maken kun je dit tijdens het invoeren van je advertentie aangeven. Onderaan het invoerveld wordt de vraag gesteld of je dit wilt, simpelweg aanklikken en het wordt geregeld nadat de betaling is ontvangen. De kosten hiervoor zijn €12,50 voor de gehele looptijd van de advertentie. Bij verlenging dient dit bedrag opnieuw betaald te worden.

Tarieven:

CategorieTariefPeriodeAantal foto's
Kittensgratis90 dagen8
Verwacht nestjegratis90 dagen8
Herplaatsergratis90 dagen8
Dekkatergratis90 dagen8
Catterygratis90 dagen8
Verenigingengratis90 dagen8
Stichtingengratis90 dagen8
Kattenbenodigdhedengratis90 dagen8
Dierenartsengratis90 dagen8
Topper advertentie€ 12,5090 dagen8

Alle bovenstaande advertenties worden na hun verlooptijd automatisch verwijderd. Je krijgt ruim van te voren een email of je je advertentie wilt verlengen. Wel willen wij je erop wijzen dat als aangeboden dieren niet meer beschikbaar zijn je je advertentie dient te verwijderen. Op die manier grijpen kopers er niet naast en krijgen andere adverteerders ook een kans.


-->