Welkom, bezoeker! [ Registreer | Inloggenrss  |  tw  |  tw  | 


Privacy- en cookiebeleid

Bij elk bezoek aan onze website herkent onze webserver automatisch jouw domeinnaam en jouw e-mailadres.

Bij een bezoek aan onze website bewaren wij

  • jouw domeinnaam en jouw e-mailadres als je een bezoek brengt aan onze webpagina, in de mate van het mogelijke
  • jouw e-mailadres als je dit aan ons communiceert
  • de domeinnaam van andere sites die je geraadpleegd hebt om naar onze site te gaan
  • alle informatie met betrekking tot de pagina’s die je op onze site geraadpleegd hebt
  • alle informatie die je vrijwillig verstrekt hebt (bijvoorbeeld onderzoeksinformatie en/of site-registratie)

Deze informatie wordt gebruikt

  • om de inhoud van onze website te verbeteren
  • om de inhoud en de lay-out van onze pagina’s te individualiseren voor elke individuele bezoeker
  • om jou op de hoogte te stellen van updates van onze site

Op deze site gebruiken we cookies (een cookie is een klein bestand dat verstuurd wordt door een Internetserver en dat zich op de vaste schijf van jouw computer installeert. Dit bestand houdt de sporen bij van de bezochte Internetsite en bevat een aantal gegevens over dit bezoek) en webbaken (zie verder):

  • om de inhoud van onze website te verbeteren
  • om de inhoud en de lay-out van onze pagina’s te individualiseren voor elke individuele bezoeker
  • om jou op de hoogte te stellen van updates van onze site
  • om jouw voorkeuren te registreren
  • om informatie te registreren die eigen is aan jou, zoals de webpagina’s die je geraadpleegd hebt om naar onze site te gaan
  • om jou bij een volgend bezoek aan onze site op de hoogte te stellen van nieuwigheden die jou zouden kunnen interesseren
  • om jouw vroegere activiteiten op de site te registreren, om je bij jouw volgend bezoek een betere dienstverlening te bieden
  • om ervoor te zorgen dat je niet herhaaldelijk dezelfde advertenties ontvangt
  • om de inhoud en de presentatie van de site aan te passen op basis van jouw browsertype of van andere informatie die door de browser verstuurd wordt

Om aanbiedingen te doen die jou kunnen interesseren, hebben wij relaties aangeknoopt met derden op internet. Zij hebben van ons toestemming gekregen om advertenties te plaatsen op onze webpagina’s. Als je een bezoek brengt aan onze site, kunnen die derden op internet dan ook informatie verzamelen, zoals jouw domeinnaam, jouw IP-adres.

Wij hebben de nodige veiligheidsmaatregelen ingevoerd om het verlies, het onrechtmatig gebruik of de wijziging te voorkomen van informatie die wij ontvangen op onze site.

Hoe neemt je contact met ons op in verband met ons privacybeleid?

Als je wenst te reageren op ons privacybeleid, kun je contact met ons opnemen per email: info@kittenbazaar.com.

Als je in de toekomst geen e-mails wenst te ontvangen van ons bedrijf, kun je contact met ons opnemen op het hierboven vermelde e-mailadres.

Wij kunnen de e-mailadressen van de personen die een bezoek gebracht hebben aan onze site, doorgeven aan organisaties waarmee wij contractueel verbonden zijn en die producten of diensten aanbieden die jou zouden kunnen interesseren. Als je wenst dat jouw e-mailadres niet meegedeeld wordt aan andere bedrijven of organisaties, gelieve ons te contacteren op het hierboven vermelde e-mailadres.

Als je ons via het web jouw postadres meedeelt, kun je van ons periodieke mailings ontvangen, met informatie over producten en diensten. Als je dergelijke mailings niet wenst te ontvangen, kun je contact met ons opnemen op het hierboven vermelde adres. Tevens kun je mailings ontvangen van andere bedrijven waarmee wij contractueel verbonden zijn. Als je dit niet wenst, kun je contact met ons opnemen op het hierboven vermelde e-mailadres.

Als je ons jouw telefoonnummer meedeelt via het web, zal ons bedrijf alleen telefonisch contact met je opnemen als dit nodig is om jou te informeren over de bestellingen die je online geplaatst hebt.

Ons bedrijf kan de consumenteninformatie gebruiken voor nieuwe doeleinden die nog niet voorzien zijn in ons privacy-beleid. In dat geval, zullen wij contact met je opnemen alvorens jouw gegevens te gebruiken voor deze nieuwe doeleinden, om je op de hoogte te stellen van de wijzigingen aan ons reglement voor de bescherming van persoonlijke gegevens en om jou de kans te bieden jouw deelname te weigeren.

Op verzoek verlenen wij aan de bezoekers van onze site toegang tot alle informatie die wij van hen bijhouden. Als u toegang wenst tot deze informatie, gelieve u contact met ons op te nemen op het hierboven vermelde adres.

Op verzoek bieden wij de bezoekers van onze site de mogelijkheid om eventuele onjuiste gegevens die wij van hen bijhouden, te corrigeren. Als je jouw persoonlijke gegevens wenst te verbeteren, gelieve contact met ons op te nemen op het hierboven vermelde e-mailadres.

Als je vindt dat onze site niet in overeenstemming is met ons privacybeleid, neem dan contact op met ons bedrijf zelf, op het hierboven vermelde e-mailadres.

Waarom gebruikt Kittenbazaar cookies en webbakens?
Webpagina’s hebben geen geheugen. Een bezoeker die van pagina naar pagina surft binnen de website wordt door de webserver telkens als een nieuwe bezoeker gezien. Cookies zorgen ervoor dat een website jouw browser blijft herkennen. Webbakens doen eigenlijk vrijwel hetzelfde als cookies.

Hoe gebruikt Kittenbazaar cookies?
Kittenbazaar gebruikt verschillende cookies, voor verschillende doeleinden. Hieronder vind je een overzicht van de soorten cookies die wij plaatsen en de bijbehorende doeleinden.

  1. technische cookies, om Kittenbazaar aan te kunnen bieden en laten functioneren, om een account aan te maken, om te kunnen inloggen en om fraude met jouw account te detecteren.
  2. functionele cookies, om jouw voorkeuren te onthouden en je op jouw verzoek ingelogd te houden.
  3. analyse cookies, om inzicht te hebben in hoe onze bezoekers gebruik maken van (onderdelen van) Kittenbazaar, zodat we de website kunnen verbeteren en de website zo goed mogelijk aansluit bij wat bezoekers interessant en belangrijk vinden.
  4. reclame cookies, via Kittenbazaar plaatsen advertentie-netwerken reclame cookies die er voor zorgen dat je interessante en gerichte advertenties te zien krijgt.

Hoe gebruikt Kittenbazaar webbakens?
We kunnen met andere bedrijven samenwerken die webbakens op onze websites plaatsen. Deze serviceproviders helpen bij het functioneren van onze websites, door bijvoorbeeld anonieme statistieken en analyses over de sites te verzamelen. Deze bedrijven zijn contractueel verplicht de informatie die ze vergaren alleen te gebruiken om ons deze services te leveren, en niet voor eigen doeleinden te gebruiken.

Stir, Google, AudienceScience en Mediaplex zijn onder andere onze serviceproviders die webbakens gebruiken, zodat wij gerichte advertenties kunnen laten zien. Deze bedrijven zijn contractueel verplicht de informatie die ze vergaren alleen te gebruiken om ons deze services te leveren.

Externe content op Kittenbazaar mag geen webbakens bevatten. Als je denkt dat een aanbieding persoonlijke gegevens verzamelt, kun je dit melden door contact op te nemen met customer support op info@kittenbazaar.com.

Hoe lang blijven de cookies van Kittenbazaar actief?
Kittenbazaar gebruikt sessie cookies en permanente cookies. De meeste cookies zijn sessiecookies. Dit betekent dat ze automatisch van jouw vaste schijf worden verwijderd wanneer je jouw sessie beëindigt (dus wanneer je uitlogt of jouw webbrowser sluit). De permanente cookies hebben een uiteenlopende levensduur, variërend van 90 dagen tot enkele jaren. Je kunt de permanente cookies wissen via jou browserinstellingen.

Gebruikt Kittenbazaar cookies van derde partijen?
Ja, via Kittenbazaar kunnen door derde partijen cookies worden geplaatst. Het gaat dan om analyse cookies of reclamecookies. Partijen mogen niet zonder toestemming van Kittenbazaar cookies plaatsen. Derde partijen die cookies plaatsen via Kittenbazaar voor analyse en reclamedoeleinden zijn onder andere: DoubleClick, Google, Wunderloop, Audience Science en Mediaplex.

Wat kan ik doen als ik (bepaalde) cookies niet wil?
Je kunt via de instellingen van jouw browser (bijvoorbeeld Internet Explorer, Safari, Firefox, Mozilla of Chrome) aangeven of en, zo ja, welke cookies je accepteert. Het verschilt per browser waar deze instellingen zich bevinden. Via de ‘help’-functie van jouw browser kun je de exacte locatie en werkwijze achterhalen.

Houd er rekening mee dat indien je (bepaalde) cookies weigert, je mogelijkerwijs geen of niet volledig gebruik kunt maken van de functionaliteiten van onze website!

Wil je alleen geen reclamecookies ontvangen, dan kun je in jouw browser de ‘do not track’ functionaliteit activeren. Ook kun je via www.youronlinechoices.eu aangeven dat je geen cookies wilt ontvangen van advertentiebedrijven.

Het weigeren van cookies betekent overigens niet dat je geen advertenties meer krijgt. Je krijgt nog steeds advertenties te zien in jouw browser, maar deze zijn niet langer afgestemd op jouw wensen en voorkeuren.

Wat is een cookie?
Cookies zijn kleine bestandjes die op de vaste schijf van jouw computer worden opgeslagen. Cookies zorgen ervoor dat jouw browser herkend wordt door de webserver van Kittenbazaar.

Doen alle cookies hetzelfde?
Nee. Er bestaan verschillen tussen cookies. Onderscheid kan worden gemaakt naar functie, looptijd en de partij die de cookie plaatst.

Functie:

  • Een technische cookie is strikt noodzakelijk om een website en bepaalde functies bij bezoekers (technisch) te laten functioneren. Het gaat dan bijvoorbeeld om toegang tot afgeschermde of beveiligde delen van een website. Zonder dit type cookie kunnen sommige diensten als inloggen, een winkelmandje en elektronisch betalen dan ook niet functioneren.
  • Een analyse cookie verzamelt informatie over hoe een bezoeker een website gebruikt. Bijvoorbeeld welke pagina het meest wordt bezocht en waar foutmeldingen komen. Het doel van dit type cookie is om de aanbieder van de website inzicht te geven in de wijze waarop de website functioneert, hoe hij deze kan verbeteren. Deze cookie draagt daarmee ook bij aan het gebruiksgemak van bezoekers.
  • Een functionele cookie is er om de keuzes die de gebruiker maakt te onthouden. Het gaat om keuzes over bijvoorbeeld gewenste gebruikersnaam, munteenheid, taal of regio. Zo hoeft een gebruiker niet tekens opnieuw aan te geven wat bij hem past en wat zijn voorkeuren zijn. De functionele cookie draagt op deze manier bij aan het gebruiksgemak van bezoekers.
  • Een reclame cookie wordt gebruikt om advertenties zo veel mogelijk toe te spitsen op de bezoeker van de website, om te zorgen dat niet telkens dezelfde reclame te zien is en om de effectiviteit van reclamecampagnes te meten. Ze worden meestal geplaatst door advertentienetwerken met toestemming van de beheerder van de website. Ze registreren dat een website wordt bezocht.

Looptijd:

  • Een sessiecookie is op de computer van de bezoeker geïnstalleerd en verzamelt data zolang de bezoeker de website daadwerkelijk raadpleegt. Wanneer je jouw browser sluit, wordt de cookie verwijderd.
  • Een persistente of permanente cookie is voor een vastgestelde (langere) tijd op de computer van de bezoeker geïnstalleerd.

Partij:

  • een directe cookie (first party cookie) is een cookie die is gekoppeld aan de website die de bezoeker op dat moment bezoekt. Denk aan een cookie van BedrijfX wanneer men www.bedrijfx.com of aanverwante subdomeinen (inloggen.bedrijfx.com) bezoekt.
  • een derde partij cookie (third party cookie) is een cookie dat door een andere partij dan de aanbieder van de bezochte website wordt geplaatst. Het gaat dan om bijvoorbeeld de aanbieders van advertenties en (externe) aanbieders van applicaties, wiens reclame of applicatie in de bezochte website is geïntegreerd.


Wat is een webbaken?
Een webbaken is een elektronische afbeelding van één pixel (1 x 1) of een zogeheten “kleurloze GIF” in de code van de webpagina. Webbakens doen eigenlijk vrijwel hetzelfde als cookies. Daarnaast worden webbakens gebruikt om de verkeerspatronen van gebruikers van de ene pagina naar de andere te volgen om de verkeersstroom op de site te kunnen optimaliseren.

Verzamelen

Wanneer je gebruik maakt van onze website verzamelen en verwerken wij de volgende gegevens van jou:

  • van alle bezoekers van onze site verzamelen en verwerken wij standaardinformatie over het internetgebruik, statistieken op page views, verkeer van en naar Kittenbazaar;
  • van kopers en bieders die contact opnemen met de adverteerder van de site verzamelen wij IP-adressen en e-mail adressen, en, voor zover opgegeven, telefoonnummers;
  • van adverteerders verzamelen wij het IP-adres, e-mailadres, per wanneer de adverteerder actief is op Kittenbazaar en, voor zover opgegeven, NAW-gegevens, telefoonnummer, advertentiegegevens en in geval van een eenmalige machtiging het gebruikte bankrekeningnummer. Indien anders wordt betaald dan door middel van een eenmalige machtiging, worden geen creditcard nummers of bankrekeningnummers door ons verzameld, maar wel de soort credit card en de gebruikte bank;
  • van bezoekers die een Kittenbazaar-account hebben aangemaakt, verzamelen en verwerken wij ook computer-inlogdata, informatie over advertenties/biedingen/favorieten, naam, en, voor zover opgegeven, postcode, buitenland (indien van toepassing), telefoonnummer, belmogelijkheden en betaalmogelijkheden voor kopers;

Toegang, Wijzigen en Verwijderen

Je kunt jouw persoonsgegevens bekijken, wijzigen of verwijderen op de pagina van uw Kittenbazaar-account. Anderzijds kun je ook contact opnemen met info@kittenbazaar.com voor het inzien van jouw persoonsgegevens die wij opslaan en die niet direct raadpleegbaar zijn op Kittenbazaar, tenzij Kittenbazaar op grond van de Wet bescherming persoonsgegevens niet gehouden is deze inzage te verschaffen. Wij kunnen hiervoor een vergoeding van kosten in rekening brengen, maar dit bedrag zal de wettelijke toegestane bedragen niet overschrijden. Indien jouw gegevens feitelijk onjuist zijn dan wel onvolledig zijn of niet ter zake doen voor de doeleinden waarvoor wij jouw gegevens verwerken, dan kun je ons verzoeken om jouw gegevens te wijzigen of te verwijderen. Dergelijke verzoeken zullen in overeenstemming met de Wet bescherming persoonsgegevens worden behandeld.

Wij bewaren persoonsgegevens niet langer dan wettelijk is toegestaan en verwijderen persoonsgegevens wanneer deze niet langer noodzakelijk zijn voor de hierboven beschreven doeleinden.

Doorgifte van jouw persoonsgegevens aan derden

Zonder jouw toestemming zullen wij jouw persoonsgegevens niet verkopen of verhuren aan derden ten behoeve van marketingdoeleinden. Wij kunnen persoonsgegevens doorgeven aan bepaalde derden (zoals rechthebbenden, toezichthouders, Belastingdienst, Justitie, Politie en andere opsporingsinstanties) om te voldoen aan wettelijke verplichtingen of een rechterlijk vonnis dan wel indien dit noodzakelijk is in het belang van het voorkomen, opsporen of vervolgen van strafbare feiten (zoals fraude, bedrog of oplichting) of noodzakelijk is voor het afdwingen van ons beleid of noodzakelijk is in het belang van de bescherming van de rechten en vrijheden van anderen of om de communicatie tussen rechthebbenden en gebruikers te faciliteren.

Gebruik van informatie van Kittenbazaar

Je mag persoonsgegevens van een andere gebruiker die je hebt verzameld op Kittenbazaar uitsluitend gebruiken voor reacties op een bepaalde plaatsing van die andere gebruiker en niet voor het versturen van spam voor het verzamelen en verder verwerken van persoonsgegevens van iemand die daar geen toestemming voor heeft gegeven. Indien je een groot aantal berichten in korte tijd aan adverteerders verstuurt via de website van Kittenbazaar of indien wij klachten ontvangen over dergelijke berichten kunnen wij jouw gebruik van onze dienst beperken.

Kittenbazaar kan berichten die via Kittenbazaar sites worden verstuurd blokkeren door middel van automatische middelen teneinde de verspreiding van spam tegen te gaan.

Beveiliging

Wij nemen diverse technische en organisatorische maatregelen (onder andere codering, wachtwoorden, fysieke beveiliging) om jouw persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of tegen enige vorm van niet-geautoriseerde toegang, niet-geautoriseerde bekendmaking of anderszins onrechtmatige verwerking, maar niets is perfect, zoals je waarschijnlijk weet; wij kunnen dus niets garanderen.

 

 

 

-->